• erikavanwijk-gouda-webdesigner-fotograaf

8
 • Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen met antwoorden beschreven.
  Staat jouw vraag & antwoord hier niet bij? Neem dan even contact op en ik zal je vraag zsm beantwoorden.


  Waarom de combinatie fotografie & design?
  Zowel mooi vormgegeven websites en drukwerk (kaarten, verpakkingen, posters) als het fotograferen van de liefde tussen personen, geven mij een gelukkig gevoel en maken mij blij. Deze twee interesses sluiten goed op elkaar aan en zijn prima te combineren!

  Met welk fotoapparatuur werk je?
  Ik fotografeer met professionele apparatuur van Canon en werk volledig digitaal. Mijn hoofdcamera is een Canon 5D Mark IV. Daarnaast neem ik een back-up camera mee. De objectieven die ik gebruik zijn de Canon 50mm 1.4, 85mm 1.8, 10-22mm 3.5, 24-70mm 2.8 II L en 70-200mm 2.8 II L.

  Hoelang duurt een familie fotoshoot?
  Een kleine love & family fotoshoot duurt circa 45 minuten. Een grote fotoshoot (4-8 personen) duurt circa 1 uur.

  Welke kleding adviseer je?
  Je kunt de kleding op elkaar aanpassen qua kleurtinten of stijl. Een combinatie van een gestreept overhemd en geblokt shirt is meestal een minder goede combinatie. Ik vind het echter veel belangrijker dat jullie je prettig voelen in jullie kleding. Of dit nu een prachtig jurkje is of een comfortabele spijkerbroek met blouse.
  Wanneer je een gestylde fotoshoot wilt, dan pinnen we ideeën op een gezamenlijk Pinterest board. Dit vormt dan de inspiratie voor de fotoshoot.

  Wat doen we bij slecht weer?
  Bij slecht weer zoals storm en regen, verzetten wij de fotoshoot naar een andere datum. Overigens kan een sneeuwbui prachtige winterse plaatjes opleveren!

  Wat doen we als je ziek bent?
  Ik hoop dat dit niet zal gebeuren! Ik zal altijd mijn uiterste best doen om te fotograferen. Indien er echt overmacht is, zoals een gebroken been of arm, ziekenhuis opname, dan maken we een nieuwe afspraak voor een fotoshoot.

  Wat houdt het nabewerken in?
  Na de fotoshoot bekijk ik alle opnames voor een eerste selectie. Onflatteuse, ‘photobombed’ en dubbele foto’s filter ik eruit. De overige foto’s bekijk ik via het programma Lightroom en corrigeer ik eventueel lichtjes. Denk dan aan het aanpassen van de belichting, witbalans en contrast. Mocht een spontaan puistje op het gezicht te zien zijn, dan zal ik dit weghalen. Ik pas echter alleen kleine dingen aan en zal bijvoorbeeld geen rimpels weg ‘photoshoppen’. Ik wil jullie het liefst zo natuurlijk mogelijk fotograferen.

  Wanneer kunnen we de foto’s verwachten?
  Na de fotoshoot ontvang je binnen 2 weken een beveiligde link naar een online gallery. Hierin kun je de foto’s bekijken, downloaden en delen met vrienden en familie.

  Worden de foto’s op jouw website en social media gepubliceerd?
  Om bezoekers van mijn website een indruk te geven van mijn werk, toon ik van een aantal fotoshoot beelden op mijn website en/of blogpagina. Ook kan ik een foto op mijn Instagram feed plaatsen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, geef dit dan vooraf gerust even aan.